Home / Shisha pen kopen?

Shisha pen kopen?

Denkt u na over een shisha pen kopen? Dan zijn een aantal dingen belangrijk om te weten. Zijn er verschillen tussen een shisha pen en een E-smoker? Welke stoffen bevat de shisha pen? Is het roken van een shisha pen schadelijk? Wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen? Dit zijn allemaal belangrijke dingen die u zich af kunt vragen. Het is ook belangrijk om u te oriënteren op internet of in de winkel. Zo zijn er heel wat smaken verkrijgbaar en verschillende shisha pennen. Ook zijn er heel veel verschillende shisha pennen beschikbaar. U kunt ook de keuze maken tussen het online bestellen of kopen in de winkel.

Verschil tussen de shisha pen, waterpijp, E-smoker en sigaret

De shisha pen staat bekend als de waterpijp op zakformaat. Dit omdat je door een shisha pen ook waterdamp rookt, net als bij de waterpijp. Een waterpijp werkt wel anders. Deze moet u namelijk echt vullen met water en u legt er tabak op, met daarop zilverfolie en een kooltje zodat de tabak warm wordt en er rook ontstaat zodra u inhaleert.

De shisha pen werkt anders. De shisha pen is elektrisch en werkt door middel van een batterij, een atomizer en warmte. Zodra u inhaleert of bij sommige shisha pennen op de knop drukt en inhaleert, wordt de gloeidraad in de atomizer warm. De gloeidraad zit om katoen heen, waar de vloeistof ook uit komt. U zuigt dus de vloeistof door de katoen, waardoor de vloeistof verdampt, waardoor rook ontstaat. Er gaat dus ook geen tabak in de shisha pen, maar vloeistof die in verhouding tot tabak erg goedkoop is.

Een groot en logisch verschil tussen de shisha pen en de sigaret is dat een shisha pen elektronisch is. Hierdoor heb je nooit meer de problemen van een sigaret proberen aan te steken in een windvlaag en een sigaret die uit gaat. Ook kan een shisha pen gewoon uit, wat erg handig is als de bus bijvoorbeeld aan komt! Een sigaret zou je moeten weg gooien op dat moment.

Een sigaret creëert rook door verbranding van de tabak. Daarbij is een sigaret zo op, terwijl je met een shisha pen toch wel een aantal weken kunt doen. Het verschilt per pen en ook per persoon hoe lang je precies met een shisha pen doet. Uit een shisha pen haal je toch heel wat sigaretten. Zo hoef je dus minder vaak terug naar de winkel voor nieuwe sigaretten. Een shisha pen met een vermogen van 500 trekjes staat gelijk aan ongeveer 2 tot 3 pakjes sigaretten.

Wat is nou eigenlijk het grootste verschil tussen de shisha pen en de e-smoker?

Het grootste verschil tussen de E-smoker en de shisha-pen is dat de shisha pen is ontworpen als genotmiddel dat géén nicotine bevat. Daarentegen is de E-smoker bedoeld als vervanging van normale sigaretten of om te stoppen met roken. Deze bevat dus wél nicotine, tenzij u nicotinevrije vloeistof koopt.

Een E-smoker bevat allerlei onderdelen die vervangen kunnen worden en een E-smoker kun je navullen. De meeste shisha pennen gooi je na gebruik gewoon weg. Tenzij je een navulbare en/of oplaadbare shisha pen hebt. Tegenwoordig kun je ook wel shisha pennen met nicotine kopen. Een shisha pen is makkelijker te gebruiken dan een E-smoker. Dit is omdat je dus niet de problemen hebt van onderdelen die vervangen moeten worden of vloeistoffen bijvullen.

Voordelen en nadelen van de shisha pen

Een nadeel hiervan is dus wel dat je in een shisha pen geen smaken kunt mengen en de smaken vaak beperkt zijn. Wel is de shisha pen een stuk goedkoper in de aanschaf dan de meeste E-smokers. Wel moet u onthouden dat een shisha pen een stuk minder lang mee gaat dan een E-smoker, ook een oplaadbare shisha pen! Aan de andere kant bespaart u wel geld, aangezien de goedkoopste shisha pen goedkoper is dan een pakje sigaretten, maar vaak toch wel wat langer mee gaat. U hoeft dus ook niet meer zo vaak naar de winkel!

Vanaf hoe oud mag je een shisha pen kopen?

De shisha pen is vooral populair bij jongeren. Er was nog geen leeftijdsverbod op de pennen en jongeren konden hier vrij makkelijk aan komen. Jongeren vinden het vaak ‘stoer’ om te roken en de shisha pen was dus goed geschikt. De shisha pen was niet verboden en aantrekkelijk voor jongeren omdat deze dus geen nicotine bevatte. Tegenwoordig is er wel een leeftijdsverbod voor jongeren onder de 18 jaar en bevatten sommige shisha pennen wel degelijk nicotine.

Waarom zou u een shisha pen kopen?

De shisha pen blijft beter voor je dan de normale sigaret, maar door bepaalde stoffen in de shisha pen, kan de rook toch soms tijdelijk irriteren in de longen en luchtwegen. De zoete smaakjes zijn natuurlijk ook een pluspunt. Ook voor volwassenen is dit een goede reden om de ‘vieze’ sigaretten te laten liggen en over te stappen op een shisha pen.

Een andere reden kan zijn dat de schadelijke stoffen uit een gewone sigaret u misschien tegen gaan staan. Bij het roken van een shisha pen komen namelijk veel minder schadelijke stoffen vrij. Ook is het kopen van een shisha pen behoorlijk laagdrempelig, zelfs voor mensen die nog nooit hebben gerookt. Dit kan zijn omdat de shisha pen geen nicotine bevat. Het is mogelijk dat u zo het roken wilt uitproberen zonder verslaafd te raken. Let wel op, het kan aanzetten tot het roken van een normale sigaret. Ook zijn zoals eerder genoemd niet meer alle shisha pennen nicotinevrij. Het staat wel altijd aangegeven of er nicotine in de shisha pen zit.

Geldt het rookverbod voor een shisha pen?

Verder is het elektronisch roken op meer plaatsen toegestaan dan het roken van een normale sigaret. Dit is omdat de rook of damp niet schadelijk is, in tegenstelling tot die van een tabakssigaret. Ook is de damp of rook meestal geurloos of het heeft een licht zoete geur, afhankelijk van de smaak die u rookt. Daarnaast is er geen brandgevaar omdat er dus geen vuur aan te pas komt. Het rookverbod geldt dus niet voor de shisha pen. Toch zijn er plaatsen waar u ook niet elektronisch mag roken. Het is dus nog niet echt een oplossing voor het rookverbod.

Is de shisha pen oplaadbaar of hervulbaar?

Vaak is de shisha pen niet oplaadbaar of hervulbaar. Er zijn er wel een aantal beschikbaar die oplaadbaar zijn en ook hervulbaar. Deze zijn wel een stuk prijziger dan de andere shisha pennen. Zo heb je voor ongeveer €35,- de “Shisha To Go! Starterskit”. Deze kun je kopen op shishahut.nl (http://www.shishahut.nl/shisha-to-go-starterskit-oplaadbaar-en-hervulbaar). Dit is overigens ook de enige oplaadbare en hervulbare shisha pen die zij aanbieden.
Een aantal andere websites bieden ook oplaadbare shisha pennen aan. Zo kun je op elektronische-sigarettenshop.nl al voor zo’n €18,- een oplaadbare shisha pen kopen (http://www.elektronische-sigarettenshop.nl/Shisha-pen-oplaadbaar). U kunt beide pennen ook hervullen met cartridges. Deze zijn meestal op dezelfde website beschikbaar. De cartridge is een buisje dat vooraf gevuld is met E-liquid. Dit bespaart u het gedoe van het buisje zelf vullen en eventueel knoeien.

Wat zijn Shisha pennen met clearomizer of atomizer?

Er zijn ook shisha pennen met een zogenaamde clearomizer of atomizer. Dit is een buisje dat u zelf kunt vullen met de E-liquids. Hierdoor hebt u een shisha pen die doet denken aan de E-smoker. Dit omdat in een E-smoker ook een atomizer/clearomizer zit. In de E-smoker is dit namelijk ook het buisje dat gevuld wordt met de E-liquid. Zoals al eerder vernoemd, is het fijne hiervan dat u zelf kunt bepalen welke smaak u erin doet en smaken mengen ook mogelijk is. Op deze manier wordt u de shisha pen nooit zat en heeft u er dus veel langer plezier van.

Smaken en accessoires voor de shisha pen

De shisha pennen zijn er al in allerlei verschillende kleuren en maten, met mooie patronen erop of soms zelfs diamantjes. Ook hebben de meesten een lampje met een leuke kleur. Toch zijn er nog een aantal onderdelen of accessoires die de shisha pen nog leuker, beter of mooier maken. Een belangrijk accessoire of onderdeel voor de shisha pen is de clearomizer/cartomizer. Deze zijn er in veel verschillende kleuren en sommigen verschillen ook van vorm.

Verder kunt u verschillende soorten batterijen kopen voor de shisha pen. Sommigen zijn gewone, oplaadbare batterijen die u erin stopt. Sommigen zijn batterijen die u onder de atomizer/clearomizer kunt draaien. Als u een oplaadbare shisha pen heeft, zijn batterijen natuurlijk niet nodig. Ook zijn er verschillende opladers beschikbaar, adapters voor de auto oplader in verschillende kleuren en adapters voor in het stopcontact. Tot slot zijn er verschillende bandjes voor om uw nek, tasjes waar u ze in kan doen of een kokertje speciaal ontworpen voor shisha pennen. Deze zijn er ook in alle soorten, maten en kleuren.

Shisha pen smaken

Het kiezen van de smaak van de shisha pen is ook belangrijk. Koopt u een shisha pen die hervulbaar is, dan zijn de smaken al iets minder een probleem. Als u een shisha pen koopt die niet hervulbaar is, zit u dus vast aan één bepaalde smaak. Meestal zijn het fruitige smaken als kokosnoot, banaan of aardbei. Ook zijn er smaken als koffie. Wel zijn er soms pakjes te koop waar meerdere shisha pennen in zitten met dezelfde, of allemaal een andere smaak.
Als u een hervulbare shisha pen heeft, kunt u flesjes E-liquid kopen. Dit zijn meestal flesjes van 10ml. Hiermee kunt u de shisha pen vullen. U heeft zo dus keuze uit verschillende smaken en kunt er ook meerdere door elkaar gebruiken of afwisselen. Ook zijn er veel meer verschillende E-liquids beschikbaar dan er shisha pennen zijn. Verder zijn de liquids redelijk goedkoop en kunt u de shisha pen er meerdere keren mee vullen. De cartridges zijn daarentegen wat duurder. De E-liquids kunt u kopen in de hierin gespecialiseerde winkels, maar ook in verschillende andere winkels zoals de Bruna en op internet. Zo is er bijvoorbeeld de website E-liquidwinkel.nl (http://www.e-liquidwinkel.nl/) maar ook heb je de site ea-sigaret.nl (https://ea-sigaret.nl/product-categorie/eliquid/). En zo zijn er natuurlijk nog heel veel websites. Wel is de website ea-sigaret.nl erg populair en zij geven ook veel informatie op hun website over de shisha pennen en de onderdelen en accessoires.

Wat zit er eigenlijk in een shisha pen?

In een shisha pen zitten een aantal verschillende stoffen. Er zit plantaardige glycerine in, propyleenglycol, polyethyleenglycol, water, smaakstoffen en/of kruiden en soms dus ook nicotine. De plantaardige glycerine zorgt ervoor dat er een zoetige smaak aan de vloeistof zit en ook zorgt het voor de dikke rook. De propyleenglycol houdt de smaak vast en zorgt naast de plantaardige glycerine ook voor de rook. De polyethyleenglycol heeft hetzelfde doel als de plantaardige glycerine en de propyleenglycol. Polyethyleenglycol is vaak wat milder, hierdoor wordt het soms gebruikt als vervanging voor de plantaardige glycerine. Het heeft dus eigenlijk dezelfde eigenschappen als de plantaardige glycerine.

Meestal is de verhouding plantaardige glycerine en propyleenglycol 50%-50%. Het water dient enkel als verdun middel omdat de plantaardige glycerine wat dikker is. Het kan zijn dat de vloeistof niet goed verdampt als de vloeistof te dik is. De smaakstoffen en kruiden zijn vanzelfsprekend om de vloeistof een smaak te geven. De nicotine is de verslavende stof in sigaretten. De plantaardige glycerine zorgt voor een “lekkerder” gevoel in de keel als u vloeistof heeft met nicotine. Kort samengevat: er zitten een aantal chemische stoffen in de shisha pen die allemaal dienen om de smaak vast te houden en zoet te maken. Maar ook voor het produceren voor de rook. De een is wat zachter voor de keel terwijl de ander wat scherper aan kan voelen. Vaak worden de verschillende stoffen met elkaar gemengd.

Is de shisha pen schadelijk?

De risico’s op lange termijn zijn nog niet bekend. Dit is omdat de shisha pen en E-smoker nog niet zo lang op de markt zijn. Wel is bekent dat de stoffen propyleenglycol, plyethyleenglycol en plantaardige glycerine irritaties veroorzaken aan de longen en luchtwegen. Hoe vaker en hoe langer je rookt, hoe meer effect dit heeft op de longen en luchtwegen.

Het elektrisch roken blijft altijd minder ongezond dan het roken van sigaretten. Ook het zogenaamde meeroken is minder schadelijk. Meeroken is als iemand de rook die u uitblaast of die van de sigaret af komt binnen krijgt. Bij het roken van sigaretten komen er verschillende schadelijke stoffen vrij als teer, koolmonoxide, ammoniak en waterstofcyanide. Dit zijn enkele van de schadelijke stoffen, die meerokers dus ook binnenkrijgen door u! Bij elkaar zijn het zo’n 4000 stoffen waarvan er minimaal 40 kankerverwekkend zijn.

Wat zit er in een normale traditionele sigaret?

In de traditionele sigaret zit onder meer nicotine, smaakversterkers en teer. Teer is een zwarte stof die blijft plakken aan de trilhaartjes in de longen. Hierdoor raken de longen verstopt en wordt de zuurstof minder goed opgenomen in uw bloed. Door koolmonoxide kan uw bloed minder goed zuurstof vervoeren waardoor je sneller uitgeput bent. Ammoniak zorgt voor irritaties en ook voor ontstekingen van de slijmvliezen. Waterstofcyanide is een uiterst giftige stof. U moet dit dus echt niet zomaar binnen willen krijgen. Bij het roken of eigenlijk dampen van shisha pen krijgt u al deze giftige en schadelijke stoffen dus niet binnen. De shisha pen is daarmee dus een goed en redelijk gezond alternatief.

Waar kan je een shisha pen kopen?

Shisha pennen kun je kopen in winkels of op internet. Het voordeel aan het kopen in de winkel is dat u de shisha pen daar vaak eerst kunt uitproberen. Zo kunt u een shisha pen zoeken die bij u past. U kunt zo ook meteen de verschillende smaken uitproberen. Zowel de shisha pennen die niet hervulbaar zijn, als de E-liquids. Verder hebt u de shisha pen dan meteen in uw bezit en u hoeft dus niet te wachten tot de shisha pen eindelijk bezorgd wordt. Op internet moet u wel vaak verzendkosten betalen. Meestal krijgt u de verzending gratis bij besteding van een bepaald bedrag.

Wel heeft het internet als voordeel dat u letterlijk alle shisha pennen die er bestaan kunt vinden. U kunt daarbij ook vergelijken welke site het goedkoopst is of welke winkel het goedkoopst is. U kunt ook via internet vast een shisha pen uitzoeken en naar een winkel gaan om deze te proberen. Het grote voordeel aan internet is namelijk dat u recensies van andere mensen kunt lezen en hieruit al een beetje kunt opmaken of het iets voor u is. Op YouTube.nl staan ook veel recensies in de vorm van een filmpje. zo kunt u ook precies zien hoe de shisha pen werkt.

Waar vind ik de goedkoopste shisha pen?

Het vinden van de goedkoopste shisha pen is niet heel moeilijk. Het vinden van de beste is daarentegen wel een uitdaging. Het blijft persoonlijk welke shisha pen het best is. Zo kan de een zweren bij een bepaald merk terwijl de ander niets van dat merk moet hebben. Sommige sites bevelen een bepaalde shisha pen aan. Deze verschilt meestal per website en is vaak gebaseerd op ervaringen.
Wel zijn vaak de duurdere shisha pennen beter dan de aller goedkoopste. De goedkoopste shisha pennen gaan vaak maar een aantal weken mee, terwijl duurdere wel maanden mee kunnen gaan. U kunt dus kiezen voor een goedkope als u het eerst wil uitproberen.

De site e-smokewinkel.nl (http://www.e-smokewinkel.nl/shisha-pennen) verkoopt shisha pennen vanaf €5,- per stuk. Dit is een wegwerp shisha pen en u kunt deze ook kopen in verschillende smaken en kleuren. Het is aan te raden om op verschillende sites en in verschillende winkels te kijken naar dezelfde shisha pen, want het kan per website zomaar een paar euro schelen. Laat u dus goed informeren voor u besluit te kopen!