Home / Waar de beste e sigaret online kopen?

Waar de beste e sigaret online kopen?

Denkt u erover een E-sigaret te kopen? Dan wilt u van te voren vast een aantal dingen weten. Niet te veel betalen is natuurlijk altijd een voordeel. Maar is goedkoop niet vaak duurkoop? Hoe weet u nu welke elektrische sigaret de beste is? Wat zijn voordelen aan het roken van een E-sigaret? En de nadelen? Kan de E-sigaret ook gebruikt worden als u wilt stoppen met roken? Voor we op al deze vragen antwoord geven willen we u zeggen, verwar de elektrische sigaret, e sigaret en de e-smoker niet met elkaar. Het zijn verschillende namen voor hetzelfde product.

Wat is een E-sigaret en welke soorten zijn er?

Een e-sigaret kan worden gebruikt als vervanging voor de normale sigaret. Het is een elektrisch apparaat. De e-sigaret produceert rook door middel van een gloeidraad die rond een stuk katoen wordt gewikkeld, deze wordt verhit en komt in contact met de vloeistof die verdampt. Dit is wat u rookt. Bij sommige E-sigaretten wordt dit proces geactiveerd door een knop. Er zijn ook elektrische sigaretten die worden geactiveerd door middel van het nemen van een trekje. Deze elektronische sigaretten worden daarom ook automatisch genoemd.

Wat is dan de beste e-sigaret?

Op de vraag welke E-sigaret het best is, is meestal niet één antwoord. Dit is namelijk voor een groot deel wat u persoonlijk fijn vindt. Er zijn namelijk allerlei soorten elektrische sigaretten, zoals eerder beschreven. Er zijn grotere, maar ook kleine electrische sigaretten die het uiterlijk hebben van een normale sigaret. Anderen hebben dus helemaal niet meer de vorm van een sigaret. De elektronische sigaret die na gebruik weggegooid kan worden, is meestal het goedkoopst, maar gaat vaak niet lang mee. Dit betekent dus dat u sneller een nieuwe moet kopen, waardoor het op lange termijn een grote uitgave is. Deze E-sigaretten zijn wel klein en kunt u makkelijk meenemen. De rechargeable elektrische sigaret gaat een stukje langer mee dan de wegwerp elektronische sigaret. Deze gaan echter nog steeds vrij snel kapot. Deze E-sigaretten hebben wel een aantal voordelen tegenover de wegwerp E-sigaret.

De Mid-size of eGo electrice sigaretten zijn kwalitatief het best. Deze leveren een stuk meer kracht en ook komt de smaak veel beter naar voor in dit type elektrische sigaret. Deze zijn overigens wel het duurst in aanschaf. Deze is op lange termijn wel goedkoper omdat u deze maar één keer hoeft aan te schaffen. Het is aan te raden om u vooral erg goed te laten informeren. De meeste websites geven u een aantal opties die zij hebben verkozen als beste E-sigaretten. Meestal is dit gebaseerd op hun persoonlijke ervaringen. Soms is het gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd. Vaak kosten de betere wel wat meer geld. Regelmatig zijn er wel aanbiedingen. Misschien heeft u vrienden of kennissen die een E-sigaret hebben. U kunt hen dan advies vragen. Misschien kunt u hun E-sigaretten zelfs wel uitproberen. Zo weet u ook meteen of het iets voor u is.

De automatische e sigaret

Er zijn veel verschillende E-sigaretten. Zo zijn er de wegwerp E-sigaretten, of ook wel de disposable cig-a-likes. Deze kunt u zoals de naam al zegt, gewoon weggooien als ze leeg zijn. Verder lijken deze e-smokers dus heel erg op een normale sigaret. Ze hebben dezelfde vorm en grootte. Ze hebben zelfs een lampje aan het uiteinde wat het gloeien van een sigaret nabootst. Het enige verschil is dat de e-smoker niet kleiner wordt als u rookt. U kunt dit type E-sigaret dus niet opladen of bijvullen met vloeistof. Deze elektrische sigaretten zijn er maar in een beperkt aantal smaken. Dit kan een beperking zijn. Vooral als u de E-sigaret voor het eerst probeert en niet precies weet welke smaak u wil hebben. U zit dan de levensduur van de E-sigaret vast aan één smaak. Daarom is het altijd verstandig de smaak te proeven voor u de E-sigaret koopt. Verder kunt u deze dus ook niet opladen. Deze E-sigaretten zijn vaak automatisch. Er zit dus geen knopje op. Dit heeft als nadeel dat de batterij van dit type E-sigaret snel leeg is.

Hervulbare e sigaret met cartomizer

Er zijn ook E-sigaretten die u wel kunt bijvullen en/of kunt opladen. Deze beschikken over een verwisselbare “cartomizer”. Zo kunt u dus wisselen van smaak. Er zijn smaken zonder, of met nicotine. Deze E-sigaretten kunnen dus ook opgeladen worden. Daardoor gaan deze veel langer mee. Deze E-sigaretten zijn automatisch, of met een knopje verkrijgbaar. Van de soort met een knopje gaat de batterij wel langer mee.

eGo sigaret

Daarnaast zijn er ook nog de “Mid-size” of eGo typen E-sigaretten. Deze lijken helemaal niet meer op de normale sigaret. Het gaat bij dit soort E-sigaretten om een oplaadbare batterij, met een losse verdamper. Dit soort E-sigaretten zijn een stukje duurder in de aankoop, maar een goede investering. Deze gaan namelijk veel langer mee dan de andere soorten E-sigaretten. U kunt deze elektrische sigaret ook bijvullen met E-liquids waardoor u dus ook toegang hebt tot veel meer smaken. Ook kunt u smaken mixen en kunt u dus nog meer kanten op qua smaak. Op deze e-cigarette kan soms ook het voltage worden veranderd, maar dit verschilt per model. Meestal activeert u deze soort E-sigaret door middel van een knopje waardoor de batterij langer mee gaat dan die van de automatische variant.

Maar waarom moet ik eigenlijk een elektrische sigaret kopen?

U kunt met de E-sigaret uw normale sigaretten, shag of tabak vervangen. Het zal in het begin een apart gevoel zijn en u zal de eerste keer vast moeten hoesten. De rook voelt namelijk heel anders aan en kan wat scherp zijn aan de keel. Als u de E-sigaret eenmaal gewend bent, kunt u niet meer zonder! Door de E-sigaret hoeft u een stuk minder vaak naar de winkel voor een nieuwe lichting sigaretten of shag.

Verschil tussen elektronische sigaret en een gewone

Daarnaast komen er bij het roken van sigaretten veel schadelijke stoffen vrij waarvan een deel kankerverwekkend is. Een voorbeeld van een schadelijke stof in sigaretten is teer. Deze stof is zeer schadelijk voor de longen. U moet dit dus niet binnen willen krijgen.

E sigaret gezonder dan gewone sigaret

De E-sigaret bevat geen schadelijke stoffen. De E-liquid bestaat namelijk uit propyleenglycol, plantaardige glycerine, water, smaakstoffen en afhankelijk van de vloeistof, ook nicotine. Deze stoffen kunnen de luchtwegen irriteren, maar zijn niet half zo slecht als de stoffen die vrijkomen bij het roken van sigaretten of shag. Het is dus een veel betere optie!

U kunt nu dus ook op een gezondere manier roken. Waarom zou u nog schadelijke sigaretten kopen die ook nog een stuk duurder zijn als er een gezonder en goedkoper alternatief beschikbaar is?

Beste e-sigaret merken

Er zijn E-sigaretten van verschillende merken. Zo zijn er bijvoorbeeld de merken Aspire, Joyetech, Kanger en Innokin. Geen enkel merk is slecht. Het blijft dan ook echt persoonlijk welke u het fijnst vindt. U kunt zich wel verdiepen in verschillende merken. Het is dan ook een goed idee om naar verschillende winkels te gaan en adviezen te horen. U kunt vaak ook de E-sigaretten uitproberen. Vaak verschilt het assortiment qua E-sigaretten en E-liquids ook per winkel. De winkel medewerkers kunnen u vaak meer vertellen over de verschillende merken.
Ook op onze site een groot aantal onafhankelijke reviews te vinden. Zo weet u altijd precies wat u koopt en wat u ermee kunt doen. Verder biedt de website E-vapor.nl (http://www.evapor.nl/e-sigaret-kopen) een persoonlijk advies aan de hand van de vragen: “Hoe veel sigaretten rookt u per dag?” en: “Welk merk rookt u?”. Deze vragen zijn namelijk belangrijk bij het kiezen van de goede E-sigaret of E-liquid. Er zijn namelijk verschillende vloeistoffen en E-sigaretten die verschillende nicotinegehalten hebben.

Waar kan ik dan een E-sigaret online kopen?

U kunt op verschillende plaatsen en via verschillende wegen een E-sigaret aanschaffen. U kunt terecht in verschillende winkels en op verschillende websites. Een aantal van deze websites zijn: NovusFumus.nl (http://www.novusfumus.nl/nl/), E-Smoking.nl (https://www.esmoking.nl/), SuperSmokerClub.nl (http://www.supersmokerclub.nl/nl/), EBNFerro.NL (http://www.ebnferro.com/nl/) en ESigaretOnline.nl (https://esigaretonline.nl/). NovusFumus biedt bijvoorbeeld al een wegwerp E-sigaret voor €7,50! Ook bieden zij duurdere varianten aan. De website ESmoking.nl biedt ook opladers, batterijen en andere accessoires naast de E-sigaret. Supersmoker biedt een aantal mooie starterspakketten. Zo bieden alle sites natuurlijk nog heel veel andere E-sigaretten, liquids en accessoires. Zo kunt u bijvoorbeeld ook hoesjes kopen voor uw E-sigaret.

Ook de website EASigaret.nl (https://ea-sigaret.nl/) biedt een breed assortiment aan E-sigaretten. Op de website SmokeStarter.nl (http://www.smokesmarter.nl/e-sigaret-kopen) staat heel veel uitleg over hoe en hoeveel u bespaart door het roken met een E-sigaret. Ook kunt u daar meteen een E-sigaret aanschaffen als de uitleg u overtuigd heeft.

Met de e sigaret van smaak wisselen

Verder zijn de verschillende smaken natuurlijk ook een groot voordeel. Met de wegwerp E-sigaret heeft u één bepaalde smaak. Met de andere opties zijn er meerdere smaken die u kunt afwisselen. Terwijl de gewone sigaret maar een vieze rokerige smaak heeft en soms mint. U wordt de E-sigaret dus nooit zat. Daarom blijft de E-sigaret een goede investering waar u lang plezier van zult hebben.

Wat zijn cartomizers en clearomizers?

Een cartomizer is eigenlijk een cartridge gevuld met E-liquid. Deze zijn vaak te verwisselen. Hierdoor kunt u dus beperkt afwisselen met smaken. In de cartomizer zit al een kooltje, deze hoeft u dus niet apart te vervangen. Als de cartomizer leeg is, kunt u deze weggooien. Deze cartomizers schroeft u vaak gewoon in de E-sigaret door middel van de schroefdraad. Dit is dus niet moeilijk en kunt u helemaal zelfstandig. Het kan zijn dat u de cartomizers fijner vindt dan de clearomizers. De cartomizer moet u namelijk zelf vullen. Ook dit is niet erg moeilijk.

Een clearomizer is een buisje dat gevuld kan worden met E-liquid. Deze buisjes bestaan uit een mondstukje, een buisje, een deel waar het kooltje in zit en de katoenen draden die de vloeistof aanzuigen als u een trekje neemt. Door de draden komt de vloeistof dus bij het kooltje. Het kooltje gloeit dan en verdampt de vloeistof.
Andere clearomizers zijn een buisje die aan de onderkant opengedraaid kunnen worden. U kunt deze dan ook via de onderkant vullen. Op deze clearomizers schroeft u dan de onderkant waar het kooltje in zit. Deze schroeft u dan weer vast op de E-sigaret of wordt bevestigd met een magneet. U moet wel opletten dat u de vloeistof niet in het gaatje doet waar u de rook doorheen zuigt. Dan krijgt u namelijk vloeistof in uw mond en dit smaakt niet lekker. U zal dan het buisje van binnen moeten schoonmaken, daarna is de vieze smaak ook gelijk weg. Vaak hebben de flesjes E-liquid een soort puntig uiteinde waardoor u de vloeistof makkelijk langs de randen van de clearomizer kunt laten lopen. Hierdoor zal het probleem dus niet vaak voorkomen.

Vaak zijn de clearomizers van plastic of glas. Het kan zijn dat de clearomizer breekt of op een andere manier kapot gaat. Deze kunt u dan vervangen voor een niet al te hoog bedrag. U kunt de clearomizers en cartomizers ook apart bestellen op internet of kopen in de winkel.

En hoe zit het nu eigenlijk met de E-liquids?

De E-liquids zijn er in allerlei verschillende soorten en smaken te krijgen. Ook zijn er heel veel merken. Sommige bedrijven of winkels produceren ook hun eigen merk vloeistof. Deze is meestal goedkoop. U kunt deze ook kopen via internet of in de winkel. Een aantal winkels verkopen liquids. Zo kunt u de E-liquids kopen in de daarin gespecialiseerde winkels, maar ook in de normale tabakswinkels. Zelfs de Bruna verkoopt E-liquids! Bij de gespecialiseerde winkels kunt u natuurlijk ook om advies vragen en zij kunnen u precies vertellen welk nicotinegehalte u nodig heeft aan de hand van uw rookgedrag.

De liquids bestaan in fruitige smaken als watermeloen, aardbei, kers, passievrucht en ga zo maar door. Maar er zijn ook smaken als espresso, karamel macchiato, karamel, toffee, vanille, anijs enzovoort. Daarnaast zijn er ook tabakssmaken. Deze zijn er dan ook nog die specifiek naar een bepaald merk smaken. Er is bijvoorbeeld E-liquid die smaakt naar Marlboro, Pall Mall, Lucky Strike of American Tobacco. Maar er is ook mint smaak. Kortom, een heleboel keus.

Zoals al eerder is genoemd, bestaat de E-liquid uit propyleenglycol, plantaardige glycerine, water, smaakstof en afhankelijk van wat u wilt, een bepaalde hoeveelheid nicotine. De propyleenglycol en plantaardige glycerine zijn er om de rook te produceren. Ook zit er aan deze vloeistoffen een zoetige smaak. Verder helpen de plantaardige glycerine en propyleenglycol om de smaak van de liquid beter uit te laten komen.

Het water is om de vloeistof te verdunnen omdat de plantaardige glycerine van zichzelf een vrij dikke vloeistof is. De smaakstof is vanzelfsprekend om de E-liquid een smaak mee te geven. Meestal zit in de E-liquid een mix van de plantaardige glycerine en propyleenglycol. De verhouding is meestal 50% plantaardige glycerine en 50% propyleenglycol. Andere samenstellingen zijn ook mogelijk, maar dit is de meest gangbare. Door de propyleenglycol, wordt de rook wat scherper in de keel. En de propyleenglycol blijft natuurlijk een chemische stof. Daarom worden er ook E-liquids gemaakt op basis van honderd procent plantaardige glycerine. Dit is een natuurlijke stof die veel minder irriteert aan de keel. Verder zitten er geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen in en bestaat dit dus alleen uit plantaardige olie en zijn ze veganistisch. U heeft dus ook qua samenstelling van de vloeistof nog opties. Ook hierover kunt u veel vinden op verschillende websites. Niet alle websites zullen deze honderd procent plantaardige liquids aanbieden.

E sigaret starter kit

Als u een E-sigaret gaat kopen voor de eerste keer, is het verstandig om een starterkit te kopen. Zo heeft u meteen een complete E-sigaret met soms nog een aantal reserve onderdelen of accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld de cartomizers zijn, batterijen of misschien wel een flesje E-liquid. Als u al veel weet van de E-sigaret kunt u ook proberen om zelf een E-sigaret samen te stellen door middel van verschillende batterijen en clearomizers of cartomizers.

Voordelen van de e sigaret

Een groot aantal mensen hebben baat bij het roken van de elektrische sigaret. Zo is een merkbaar gevolg bijvoorbeeld dat uw conditie een stuk beter wordt. Ook wordt eventuele kortademigheid minder. Dit komt omdat in de E-sigaret geen teer zit. De teer die wel in sigaretten zit, blijft namelijk hangen in de trilhaartjes van de longen. Hierdoor raken de longen langzaam maar zeker verstopt. Als u stopt met het inademen van teer, verbeteren de longen meteen. Als u dan bedenkt wat het stoppen met roken allemaal voor voordelen heeft, wordt het stoppen met roken al een stuk makkelijker. Als u van plan bent te stoppen, kijk dan vooral naar de mogelijkheden van de E-sigaret.

Zijn er dan ook nadelen?

Er zijn heel weinig nadelen, maar ze zijn er natuurlijk wel. Iets kan namelijk nooit alleen maar voordelen hebben. Het grootste nadeel is de nicotine in de E-liquids. Deze is namelijk zwaar verslavend en ook giftig. Als u niet precies weet welke sterkte u moet kopen en u gaat voor een te hoog nicotinegehalte, bestaat de kans dat u alleen maar meer wil roken. Aan de andere kant, kan een laag nicotinegehalte er ook voor zorgen dat u nog meer gaat roken. U krijgt dan simpelweg niet genoeg nicotine binnen. Er zijn ook liquids zonder nicotine, dus als u niet rookt of niet verslaafd wil worden of blijven, kunt u deze kopen.

Een ander nadeel kan zijn dat u verschillende onderdelen van de E-smoker misschien schoon moet houden. Met sommige apparaten kan dit een dagelijkse bezigheid zijn. Vooral als u een E-sigaret heeft met een clearomizer. Deze moet u vullen en dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat u knoeit. Dat is natuurlijk erg lastig. Ook kan het zijn dat er restjes waterdamp zich ophopen in de binnenkant van de E-sigaret. De rook gaat dan erg vies smaken waardoor u weet dat dit het geval is. Dan moet u de binnenkant van het buisje ook schoonmaken.

Verder moet bij de clearomizers het kooltje zo nu en dan vervangen worden. Ook dit is wel een klusje. Gelukkig krijgt u hier vaak uitleg over en anders is dit te vinden op internet of in de handleiding. U proeft ook meteen wanneer het kooltje vervangen moet worden, ook dan smaakt de rook erg vies. Een beetje verbrand eigenlijk.
Nog een ander nadeel is dat de wegwerp E-sigaretten niet heel erg lang mee gaan. Maar dit weet u wanneer u de E-sigaret koopt. Tot slot kan zijn dat het E-roken u gewoon niet ligt. Het kan zijn dat u de rook te scherp vindt of te dik. Misschien vindt u de smaak gewoon niet lekker. Dan heeft u de E-sigaret voor niets aangeschaft, maar negen van de tien keer is het gewoon een kwestie van de smaak vinden die bij u past.

Kan ik met een E-sigaret stoppen met roken?

Dat kan zeker! Veel mensen gebruiken een E-sigaret om te stoppen met roken. Het is algemeen bekend dat het werkt. Dus het is zeker geen slecht idee om te investeren in een E-sigaret. Het is makkelijker om te stoppen met roken als u een E-sigaret heeft. Dit is omdat u op deze manier langzaam kunt afbouwen. Er zijn namelijk vloeistoffen met verschillende nicotinegehalten. Op deze manier kunt u het roken langzaam afbouwen. Verder hebt u met de E-sigaret nog steeds het gevoel dat u rookt omdat u nog steeds iets in uw hand hebt. De wegwerp sigaretten lijken ook nog eens op een sigaret. Dit maakt het rookgevoel extra “echt”.

Als u eenmaal een E-sigaret hebt kan het zijn dat u daarnaast nog behoefte hebt aan gewone sigaretten. Dit komt overigens slechts zelden voor. Zodra u gewend bent aan het roken van alleen de E-sigaret kunt u misschien proberen om de nicotine af te bouwen. Zo kunt u het roken langzaam en op uw eigen tempo afbouwen.

Wanneer u zo ver bent, kunt u helemaal stoppen met de nicotine en nicotinevrije E-liquid kopen. Als u dat niet meer nodig denkt te hebben, kunt u het roken helemaal stoppen. U zult misschien nog een terugval ervaren maar met behulp van de E-sigaret wordt het stoppen met roken een stuk gemakkelijker!

Omdat u geleidelijk aan afbouwt heeft u ook geen last van afkickverschijnselen. Ook dit is een voordeel natuurlijk. U kunt op deze manier dus zelfstandig stoppen met roken, zonder de ongemakken van afkickverschijnselen!